Study of the problems and needs of women in Bulgaria
Общност, Политики, Развитие

Дейности през март 2022

Месец март беше много активен за екипа на фондация „Екатерина Каравелова“.

В началото на месеца проведохме среща с експерти на Министерството на труда и социалната политика, за да обсъдим възможности за сътрудничество и основни проблеми на жените, по които активно работим. Повече за темите на срещата можете да прочетете тук.

На 8-ми март проведохме събитие „Жени за мир“ на Виенския павилион в Цар-Симеоновата градина в Пловдив. Целта на инициативата ни беше да обърне внимание на важната роля на жените в опазването на мира в контекста на започналия конфликт между Русия и Украйна.

В края на месеца в рамките на събитието „Здраве: от жени за жени“ реализирахме много интересна и полезна експертна дискусия относно ефектите на дългия COVID-19 върху женското здраве и психичното здраве на жените. Ласка Ненова от „BG Бъди активен“ и психотерапевтът Десислава Иванова споделиха своя професионален и личен опит по темите. Можете да видите цялата дискусия във видеото: 
 

Месецът беше активен и за мрежата „ТЯ в България“ с 4 събития в Габрово, Видин, Варна и Пловдив. За интересните срещи и жените, които поканихме да разкажат историите си, можете да прочетете тук.

Друго важно събитие, в което участвахме беше конференцията „Заедно за женско здраве“ във Френския институт в София по повод Международния ден на жената. В рамките на събитието бяха дискутирани важни теми като достъпа до грижи за сексуално и репродуктивно здраве и връзката между женското здраве и политиката.