Общност

Дискусионен клуб „ТЯ в Пловдив“

Даваме начало на Дискусионен клуб „Тя в Пловдив“ на 12 април, за да поговорим по темата за женското приятелство през книгата на Елена Феранте „Гениалната приятелка“ и едноименния сериал на HBO.

„Гениалната приятелка“ е първата част от тетралогия и се фокусира върху израстването на две момичета в покрайнините на Неапол през 50-те и 60-те години. Разказът се води от името на Елена, гениалната приятелка е Лила. Двете черпят сила една от друга, помагат си, но и си нанасят душевни рани, ограбват се взаимно в емоционално и интелектуално отношение.

Окуражаваме ви да се запознаете с книгата и/или сериала преди дискусията, но сте добре дошли, дори и да не сте успели да я прочетете или да гледате сериала. Книгата може да намерите в Народна библиотека „Иван Вазов“ или да поръчате от Ozone.bg

Дата: 12 април 2023 г.
Начало: 19:00 ч.
Къде: Cat & Mouse Coworking, ул. Христо Дюкменджиев 14, Капана, Пловдив

Необходима е предварителна регистрация тук: https://forms.gle/3GjY9ovDT8nTPKY28

Очакваме ви! 

* Местата са ограничени – Максималният брой участници в групата са 10. 
** След регистрация ще се свържем допълнително с Вас, за да потвърдим Вашето участие.

Дискусионният клуб „Тя в Пловдив“ се заражда като естествено продължение на добре познатия едноименен социален формат, който вече почти 5 години създава пространство за споделяне на лични истории и дава възможност за нови разнообразни ролеви модели и овластяване на жените в България. 

По време на събитията на дискусионния клуб ще се обсъждат въпроси и проблеми важни за участничките, свързани с равенството и женското движение в България. Всяка тема ще се разглежда през призмата на кино, музика, литература и други културни феномени. Ще се събираме веднъж месечно, за да коментираме предварително избран филм или текст, свързан с борбите за полово равенство, женското преживяване и българския контекст.

Събитието се организира от фондация „Екатерина Каравелова“ с финансовата подкрепа на Български фонд за жените. Мненията изказани по време на дискусиите отразяват единствено позициите на фасилитаторите.