Общност

Една успешна идея може да се открие както в разговор с човек с над 10 години опит, така и при разговор с човек, тепърва стартиращ в сферата – интервю Диляна Тоцева

С повече от 13 години опит, Диляна Тоцева, QA Manager в МенторМейт, се грижи за екип от 160+ QA специалисти, разпръснати в различни локации, както и за осигуряването на най-високо качество на разработените приложения. Освен като мениджър, Диляна работи по увеличаване на екипа и за усъвършенстване на уменията им и израстването им като професионалисти. Нейната експертиза е управлението на широкомащабни проекти, разработени и тествани от глобални екипи. През последните години фокусът й са продуктите в сферата на здравеопазването, изисквания в съответствие с HIPAA, определяне на ключови показатели, стандарти за качество и процеси.

Каква е първата ти мисъл сутрин, с която започваш деня си? Правя нещо, което ми харесва за да стартирам позитивно деня. 

С какво се занимаваш професионално? В ролята си на QA Мениджър в МенторМейт работя както по увеличаване на екипа от над 160 QA специалисти, така и за усъвършенстване на уменията им и израстването им като професионалисти. Аз съм изключително организиран човек, който винаги е ориентиран към резултатите и продуктът в края на процеса да отговаря максимално на очакванията на клиента, за когото работим, както и да няма дефекти.

Какви са предизвикателства, с които се сблъскваш? Работата с хора винаги е много динамична, баланса между фирмата, хората и клиентите и едно от най-големите предизвикателства при управленската позиция.

Как се вдъхновяваш и търсиш нови идеи? Вдъхновявам се чрез хората, с които се срещам и работя всекидневно. Една успешна идея може да се открие както в разговор с човек с над 10 години опит, така и при разговор с човек, тепърва стартиращ в сферата.

Защо в Пловдив? Успеха не зависи от местоположението, а от мотивацията, гъвкавостта и отдадеността в това, което правиш. Пловдив е страхотно място това да се случи. 

Съвет, който би дала на момичетата, които са решили да изберат професия в ИКТ сектора?Прецизността и вниманието към детайлите е едно от най-силните качества при повечето дами и нещо което ни прави много успешни в тази сфера.  Ще се радвам да се срещнем, за да им им предам моя практически опит и съвети как да стартират една успешна кариера.

Фондация „Екатерина Каравелова“ и Мол Марково Тепе обединяват сили, за да отбележат заедно Международния ден на жените в информационните и комуникационни технологии (ИКТ) със специално издание на ТЯ в Пловдив. На 28-ми април от 18:30 часа в Мол Марково Тепе, Деница Чакърова, Диляна Тоцева и Теодора Вълчанова ще разкажат за своя професионален път в рамките на събитието „ТЯ в Пловдив – специално издание: Супержените в технологиите и комуникациите“.

Очакваме ви на 28 април от 18:30 в Мол Марково Тепе, ниво партер. Вход свободен!