Общност

Johnnie Walker и Фондация “Екатерина Каравелова” заедно във вълнуваща кампания

Водени от желанието за непрекъснат прогрес и движение напред към свят, в който всички са приети и оценени, Johnnie Walker създава кампанията „Footsteps of progress“. Целта е да се даде гласност на проблемите с равнопоставеността на половете и да подкрепи жените в България в преследването на техните цели и мечти. 

Съвместно с Български Обувки „МАК“ Сливен, Johnnie Walker създават лимитирана колекция кецове, които символизират равенство, приемственост и уважение към жените.  Тези кецове ще вдъхновят всички жени да преодолеят ограниченията и да ги носят гордо, заявявайки своя стремеж да вървят по пътя на промяната. Към обувките има прикрепена лента, на която са изписани статистически данни за българските жени по теми, засягащи тяхното място в обществения, социален и политически живот:

  • Заплащането на жените е 11,8% по-малко от това на мъжете на същата позиция.
  • Само 25% от депутатите в българския парламент са жени.
  • Българките прекарват 2 пъти повече време в грижа за дома и децата от мъжете.
  • Едва 8,9% от авторите, изучавани в училище, са жени.
  • 36,5% от управленските позиции в България се заемат от жени.
  • 30% от предприемачите в България са жени.

Като организация, която припознава същите ценности и цел –  да има все повече уверени жени в страната, които да бъдат активни граждани и да получават равни възможности за развитие, ние сме щастливи, че събраните средства ще бъдат дарени именно на Фондация “Екатерина Каравелова”.

Кецовете може да закупите от тук, като по този начин ще “разкъсате” лентата на ограниченията и ще подкрепите други жени, които имат нужда от повече увереност.

Leave A Comment

Your Comment
All comments are held for moderation.