Общност, Развитие

Първият модул от програмата “ТЯ съм АЗ“ вдъхнови участничките

Младите жени, които се включиха в тазгодишното издание на личностната програма “ТЯ съм АЗ” вече са нетърпеливи да се срещнат отново след първия уикенд от обучението. Участничките се събират в този проект в търсене на самооткритие и растеж, придобиване на увереност и практически умения да могат да изразяват и защитават успешно позицията си пред околните.

Тази седмица работата на участничките протече на база личната история и потенциалът, който тя разкрива да идентифицираме себе си и личността си. Момичетата разказваха истории, свързваха се една с друга, тестваха граници. Всички участнички бяха активни и споделяха открито лични преживявания от самото начало, навлязоха във собствените си ограничения и вярвания, базирани от съкровеното им АЗ и от външни влияния. 

В разговор в края на обучението от първата седмица участничките споделиха, че са осъзнали, че не са сами в проблемите, които срещат и са започнали да си задават въпроси, които до преди това не са успявали в търсене на повече себепознание.

ТЯ съм АЗ – програма за личностно развитие на Фондация „Екатерина Каравелова: се осъществява с  финансовата подкрепа на Български фонд за жените и Европейския съюз. Изразените възгледи и мнения са единствено на автора(ите) и не отразяват непременно тези на Българския фонд за жените, Европейския съюз или Европейската изпълнителна агенция за образование и култура. Нито БФЖ, нито ЕС, нито ЕИАОК могат да бъдат държани отговорни за тях.