Общност

„ТЯ в България“ през февруари 2022

Февруари беше много активен месец за събитията на мрежата „ТЯ в България“.

Във Варна изданието ни срещна с Пепа Петрова, която успешно реализира маркетингови и рекламни стратегии в национален мащаб чрез своята PR агенция „Протема“, а също организира събития с обществена значимост в родния си град. Едно от тези събития е детският и младежки културен форум „Най-сладкият ден“. Уникалната по рода си публична проява е сред най-мащабните събития на открито във Варна и ежегодно предоставя сцена на най-талантливите варненски деца и младежи. Мирослава Милева, която е част от доброволческия екип на „ТЯ във Варна“, беше втората вдъхновяваща жена на срещата. Тя е пример за много млади хора в града. Като Директор „Социален ефект“ в Социалната чайна, Мирослава е организатор на редица събития и образователни програми.

На срещата във Видин чухме интересните житейски разкази на Ваня Ставрева и Милена Идакиева. Ваня работи дълги години като журналист, докато един ден не се събужда с желанието да учи археология. Макар и изненадващ, обратът в живота й донася огромно удовлетворение и много нови перспективи. Пътят на Милена е криволичещ и пътешественически – учи в Никарагуа, София, по-късно учи и работи в Колумбия, а преди около 10 години заживява във Видин, където в момента управлява семейна винарска изба.

Пловдивското издание на „ТЯ в България“ ни срещна със Снежана Павлова и Натали Димова. Снежана е проектен мениджър в областта на културата и изкуствата и собственик на агенция за събития „My Party”. Тя разказа за неочаквания начин, по който съдбата й е отредила тази професия, а именно – чрез творчеството на нейната дъщеря. Историята на психолога и йога инструктор Натали ни въвлече в откриването на йогата като инструмент не само за физическо, но и за духовно развитие. Тя сподели как е променила разбирането си за нуждите си като жена и е осъзнала важността на почивката и спокойното наслаждение за здравето.

„ТЯ в Плевен“ представи Мариета Павлова – доброволец в Лайънс клуб Плевен Огледало, съсобственик на рекламна агенция и страстен пътешественик. Мариета вдъхнови гостите с разказа си за добротворчеството и множеството помагащи инициативи, в които е въвлечена.

Социалният формат „ТЯ в България“ е създаден от фондация „Екатерина Каравелова“. Срещите се организират на доброволчески принцип в различни градове в България.