She in Gabrovo
Общност

Стани част от екипа на ТЯ в…във Видин, Габрово, Пловдив, Велико Търново, Сандански или Монтана

Искаш да си част от общност, която прави нещо добро за твоя град? Сега имаш възможност да се присъединиш към някой от доброволческите екипи на социалния формат ТЯ в…™, ако живееш във Видин, Габрово, Пловдив, Велико Търново, Сандански или Монтана.

ТЯ в…™ е месечно събитие, което дава възможност на момичета и жени с различни истории и от различни професионални сфери да споделят своите преживявания, препятствията, с които са се сблъсквали и успехите, които са постигнали. Целта на събитието е да бъде уютно място, където други момичета и жени намират вдъхновение и подкрепяща среда в следването на своите стремежи.

Доброволчеството в мрежата на ТЯ в България към фондация „Екатерина Каравелова“ е дългосрочно. За много от нашите доброволки участието в местния екип е основна гражданска дейност. Ето какво споделят някои от тях:

  • Споделяме списък с дейности, които са част от подготовката на едно събитие ТЯ в … и са разпределени между доброволците в екипа:

 – Комуникация с говорителките (покана за участие, изпращане на въпроси за интервю, напомняне в деня преди събитието и др.)

 – Комуникация с координатора на мрежата (изпращане на информация относно планираното събитие; преглед на съдържанието на получените от говорителките интервюта; изпращане на интервютата заедно със снимки на говорителките по е-мейл до координатора на мрежата за публикуване на уебсайта www.sheinbulgaria.org)

 – Медии (подготовка и изпращане на прессъобщение, даване на интервю за местно радио или телевизия и др.)

 – Фейсбук (създаване на събитие, споделяне в подходящи групи и др.)

 – Място на провеждане (съгласуване на дата и час с мястото, където се провежда събитието, подредба на пространството, изправност на техниката и др.)

 – Излъчване на живо (подготовка на телефона/камерата; проверка на интернет връзката; наблюдаване на живото предаване)

 – Откриващи думи от организаторите и представяне на говорителките

 – Игри за опознаване на гостите и сплотяване на общността (напр. викторини с въпроси, бинго и др.)

 

От фондация „Екатерина Каравелова“ можеш да очакваш:

 –  въвеждащо еднодневно обучение, на което ще се запознаеш с другите нови доброволци;

 – наръчник „Как да организирам събитието ТЯ в…“, в който сме събрали цялата важна информация и добри практики за организацията на събитията;

 –  възможности за участие в обучения и участие в годишна национална среща, организирана специално за доброволците от мрежата.

Научи повече за всеки град, в който се търсят нови доброволци: Видин, Габрово, Пловдив, Велико Търново, Сандански, Монтана. Всичко за социалния формат ТЯ в… може да научиш тук.

За да заявиш участието си, попълни формуляра.

Крайният срок е 22-ри май(неделя). Въвеждащото обучение ще се проведе онлайн на 28-ми май (събота) от 10:00 до 16:00 часа.

Очакваме те!