Ellie and Marina
Общност

„ТЯ в България“ през януари 2022

Месец януари, макар и студен, беше много стоплящ и интересен за нас, нашите доброволци и гости на събитията ни. Случихме прекрасни срещи на мрежата „ТЯ в България“. В рамките на „ТЯ във Видин“ имахме възможност да чуем разказа на Стела Лозанова за биоферма „Покрайна“ – семейна ферма, която развива биодинамично земеделие и дава шанс на видинчани да хапват вкусни и висококачествени плодове и зеленчуци местно производство. Моника Боянова беше втората прекрасна дама от града, която сподели своя дългогодишен опит в грижите за хора от всякакви възрасти – от майки и новородени до поотраснали деца и възрастни. Като талантлив художник, тя разказа за своя път в рисуването и радостта от това да създава красиви картини, част от които показа на гостите на събитието.

Във Варна Социалната чайна представи две много вдъхновяващи жени от сферата на психологията.  Вяра Георгиева описа своя път от корпоративния свят до малкия личен бизнес и създадените от нея развиващи продукти за бебета и малки деца в рамките на бранда Tabula Rasa. Дияна Дянкова, директор на Комплекс от социални услуги за деца и младежи със и без увреждания, разказа за силата, смисъла и любовта в това да се грижиш и да възпитаваш заедно със сърцат екип от специалисти над сто деца и младежи, лишени от родителска грижа.

В Габрово домакин на срещата беше ефирът на местното радио Бумеранг. Актрисата Надежда Петкова, която в момента работи в градския драматичен театър, сподели как е открила професията си и е попаднала в града, който вече с радост нарича „у дома“.

Социалният формат „ТЯ в България“ е създаден от фондация „Екатерина Каравелова“. Срещите се организират на доброволчески принцип в различни градове в България.