Общност

„ТЯ в България“ през април 2022

Месец април беше много активен и празничен за мрежата „ТЯ в България“.

В Габрово изданието ни срещна с две прекрасни дами. Надя Колева работи в сферата на финансите и икономиката, но габровци я познават с различните социални дейности, с които заедно с тях прави Габрово един по-добър град за всички. Добротворчеството приема за лична мисия, а доброто е сила, в която истински вярва. Другата вдъхновяваща жена, която се представи,  е директор на детска градина „Дъга“ в Габрово. Красимира Колева е творец по душа, ценител на свободата и човек с мисия – да даде най-доброто на децата.

Надя Колева
Красимира Колева

ТЯ във Видин ни запозна с Лора Цветанова и Радослава Григорова. Лора е психолог по образование, но повече позната като творец в областта на прозата и поезията. Тя ни разказа как хобито й да пише завладяващи творби се превръща в ежедневие, носи доходи и най-вече удоволствие. Радослава е дама със собствен бизнес в областта на декоративните интериорни решения и едновременно с това маркетинг мениджър в консултантска компания. Тя е от първите доброволци за каузата „Пластмасови капачки за бебешки кувьози“ и активен участник в групата на видинските майки.

Лора Цветанова
Радослава Григорова

В Плевен се запознахме с две много активни жени – Десислава Друмева и Ина Ерминова. Десислава е собственик и управител на ресторант за здравословно хранене „Щипка любов“ в града. Тя обича природата, работата в градината и рисуването. Освен заниманието със собствения бизнес, е решила един ден да направи и изложба. Ина Ерминова е активен млад човек, инициира и участва в благотворителни акции, грижи се за цветя, чете и окуражава младите хора като нея да бъдат по-топли и подкрепящи се един друг.

Десислава Друмева
Ина Ерминова

Пловдивското издание на ТЯ в.. беше специално, защото чрез него в партньорство с Мол Марково Тепе отбелязахме Международният ден на момичетата в информационните и комуникационни технологии. Поканихме три вдъхновяващи дами от ИКТ сферата в града – Диляна Тоцева, Теодора Вълчанова и Деница Чакърова. Подробен разказ за събитието вижте тук.

Маринела Височкова

Социалният формат ТЯ в Ловеч преживя възраждане след дълъг период на невъзможност да бъде провеждан. Имахме удоволствието да чуем разказа на Маринела Височкова. Тя е дългогодишен директор на детска градина. В ежедневието си се старае да съхрани човещината си и душевния мир в отношенията си, въпреки сблъсъците с различни хора и трудни ситуации.

Социалният формат ТЯ в.. е създаден от фондация „Екатерина Каравелова“. Срещите се организират на доброволчески принцип в различни градове в България.