Общност

„ТЯ в България“ през март 2022

Тази година посрещнахме пролетта с няколко много интересни събития на мрежата „ТЯ в България“.
В Габрово изданието беше със специален формат „жива библиотека“. Той събра представилите се по радио Бумеранг жени от последните няколко издания. Към тях се присъедини и прекрасната Ивелина Богданова – Венкова, която разказа за своя път през различни държави в Европа и избора й да заживее в Габрово. Вдъхновена от собствената си сватба, Ивелина създава сватбени продукти, различни за всяка двойка. Тя е и част от доброволческия екип на „ТЯ в Габрово“.

„ТЯ във Видин“ също ни срещна с един вдъхновяващ творец – арменката Анна Саакян, която от 30 години живее в града заедно със семейството си. Тя създава уникални бижута от полимерна глина, вдъхновени от природата.
 

Варненските посетители на изданието чуха интересните разкази на Светлозара Христова и Наталия Николова. Светлозара е културолог и съ-организатор на две фестивални събития в родния си град – RADAR Festival Beyond Music и Moving Body Festival, както и съ-основател и двигател на Book Journey – онлайн платформа за любители на книги. Наталия е художник по душа и творчески педагог. В своята творческа работилница „Наталинко“ тя въвлича децата в претворяване на отпадъците чрез изкуство.

„ТЯ в Пловдив“ посрещна март също по специален начин. Срещата беше посветена на две много активни жени  – Елена Лулчева и Теодора Тодорова. Елена е ключов човек за създаването и развитието на мрежата „ТЯ в България“. Като психолог, коуч, помагач в семейния бизнес, доброволец, създател на игри и какво ли още не, Елена ни разказа личната си история и разнообразното си ежедневие. Историята на Теодора също беше много впечатляваща. Тя е заместник-председател на Националното сдружение на жените пчелари и активен пчелар. Теодора сподели интересни факти за живота на пчелите и защо те са сред най-важните създания на планетата.

Социалният формат „ТЯ в България“ е създаден от фондация „Екатерина Каравелова“. Срещите се организират на доброволчески принцип в различни градове в България.